Saturday, 31 January 2015 CSI1* GLOCK´s Small Tour Final

Karinthië vooraan in GLOCK's Small Tour Finale!

In de eerste finale in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER streden vandaag de 18 deelnemers aan de CSI1* GLOCK's Small Tour. In de 1,20 m hoge puntenspringproef moest van de eerste tot de laatste sprong flink tempo gemaakt worden. Maar wie wilde winnen, moest aan het einde van het parcours ook de joker foutloos springen. Alleen zo was het mogelijk op het volle puntenaantal van 65 te komen.

Dit meesterwerk lukte slechts vijf van de paren en de beste tijd kwam overduidelijk uit Karinthië. Als een na laatste gestart ruimde Isabella Schneider in de ware zin van het woord het veld op. In het zadel van haar 16-jarige Chromatico-dochter Contessa 13 zette ze een snelle galop in alsook een krap bochtenwerk en vloog onder aanmoediging van het publiek in 53,21 seconden naar de winst in de CSI1* GLOCK's Small Tour Finale!

De als tweede geplaatste Ruven Simon (GER) behaalde met de achtjarige Hannoveraan merrie Pialotta PJ eveneens 65 punten, de tijd van 56,73 seconden betekende uiteindelijk de tweede eindplaats.

Bijna had de als laatste gestarte Carmen Buffa hem deze plaats nog afhandig gemaakt. De Kärntnerin reed met haar twaalfjarige KWPN hengst Wasper L een soevereine ronde en kwam met het volle puntenaantal in 57,51 seconden op plaats drie.

Een waar pakket van Oostenrijkers volgde op de plaatsen vier tot en met twaalf. Aangevoerd werd het door Katrin Pfingstl (AUT/St) op La Charite Z (65/64,39) voor Dieter Sommerhuber (AUT/K) op Cross Light (65/66,76), Silvana Florian (AUT/St) op Jake Sully (61/71,38), Birgit Peintner (AUT/K) op Gaspari (60/47,92), Isabel Starke (AUT/K) op Effe (60/72,09), Norbert Wiener (AUT/W) op Feliciana v. Vliethof (58/62,80), Katharina Schüttelkopf (AUT/K) op Lord Erhard (58/64,93), Aglaia Bechmann (AUT/K) op Tortuga de Janeiro (57/63,17) en Christiane Fleischhacker (AUT/K) op Oki Doki (55/64,02).