Tuesday, 03 November 2015 CSI5*-W Lyon (FRA)

Top plaatseringen voor Gerco Schröder

Wanneer het Eurexpo Areal in Lyon (FRA) voor Equita Lyon in een van de mooiste Indoor-Arena’s ter wereld wordt omgetoverd en de wereldelite van de paardensport naar het zuidoosten van Frankrijk reist, mag een persoon natuurlijk niet ontbreken: GLOCK rider Gerco Schröder (NED). De huidige team-wereld- en Europees kampioen wist zich met de elfjarige GLOCK's Zaranza bij dit hoogkaratige CSI5*-W event tweemaal in de kopgroep te plaatsen. De Prix Région Rhône-Alpes op vrijdag nam de meer dan 50 deelnemende paren mee over een 1,50 m hoog twee-fasen-parcours. Met een vlekkeloos gereden nulronde wisten Gerco en 'Zaranza' hier de negende plaats te pakken.

Op zaterdag werd het in de Equita Masters wederom spannend. Slechts tien ruiter-paard-combinaties slaagden er in na een zware proef over 1,60 m in de beslissende tweede ronde te komen. Gerco en de naar Karandasj x Heartbreaker gefokte GLOCK's Zaranza bewezen ook hier weer hun vaardigheden en vertoonden twee foutloze rondes. Plaats zeven was de beloning voor deze fantastische prestatie. "Zaranza ontwikkelt zich uitstekend", aldus Gerco na de succesvolle proeven. "Hij is gemotiveerd, springt geweldig en doet in elk parcours zijn opperste best."