Saturday, 09 June 2018 CSI5* CSI2* CSIYH1* GHPC

Karel VDB onder Martin Fuchs is de GLOCK's Youngster Tour winnaar

Het sportieve programma van de tweede dag in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER werd in de GLOCK's Youngster Tour met een speciale springwedstrijd in 2 fasen over een hoogte van respectievelijk 1,35 m en 1,40 m besloten. Dit type wedstrijd is speciaal ontwikkeld voor paarden van 7 en 8 jaar oud. Alle paren komen automatisch in de tweede fase om de vierbenige beloftes de kans te geven ervaring op te doen, zelfs bij een afworp in de eerste fase.

Elf zevenjarige en zeventien achtjarige jonge paarden werden door hun ruiters over de 14 sprongen geloodst. De nakomelingen van tophengsten zoals Plot Blue, Nabab de Reve, Quick Star, Con Spirit of Chacco Blue overtuigden met hun vermogen om te springen, omdat in totaal 15 paren foutloos over de finish kwamen.

Het winnende paard in deze GLOCK's Youngster Tour was uiteindelijk een Belgisch fokproduct, omdat de achtjarige Udarco x Corland-nakomeling Karel VDB in het zadel van de drievoudige GLOCK's Grand Prix-winnaar Martin Fuchs (SUI) de eerste plaats pakte. In onverslaanbare 27,52 seconden werd de als negende van de GLOCK's Youngster Tour van vrijdag geplaatste Horse Gym's Landino (Lord Z x Calato) onder Felix Haßmann (GER) naar de tweede plaats (0/29,14) gestuurd.

“Ik ben altijd zeer succesvol in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER, mijn paarden en ik voelen ons hier buitengewoon goed en ik kan me elk jaar over een overwinning verheugen.", Zei Martin Fuchs zichtbaar tevreden over zijn succes. “Echter, deze keer ben ik alleen hier met mijn jonge paarden en daarom zal ik morgen niet aan de start van de GLOCK's 5* Grand Prix verschijnen."

Op de derde plaats stonden de achtjarige Verdi Tn-dochter Havana M en Yuri Mansur uit Brazilië. Het goed op elkaar ingespeelde duo behaalde gisteren (vrijdag 8-10) met een foutloze ronde een 10e plaats in de wedstrijd voor jonge paarden.

Met een foutloze ronde in 34,28 seconden en de twaalfde plaats pakten ook de Con Spirit-nakomeling Cuba Libre en Max Kühner uit Oostenrijk een plaatsering.

11 CSIYH1* GLOCK's YOUNGSTER TOUR
Int. twee-fasen springwedstrijd speciaal (1,35 m / 1,40 m)

office@glockpress.at

Dag twee in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER werd afgesloten met een Zwitserse overwinning voor Karel VDB en Martin Fuchs in de GLOCK's Youngster Tour. © Nini Schäbel

In foutloze 27,52 seconden wisten de achtjarige Karel VDB en zijn ruiter Martin Fuchs (SUI) de GLOCK's Youngster Tour-overwinning veilig te stellen. © Cedric Vlemmings

De tweede plaats in de GLOCK's Youngster Tour ging naar Duitsland met Horse Gyms Landino en Felix Hassmann. © Cedric Vlemmings

Havana M sprong zelfverzekerd naar de derde plaats in de GLOCK's Youngster Tour onder Yuri Mansur (BRA). © Cedric Vlemmings

Cuba Libre 57 en Max Kühner (AUT/T) haalden ook de ranglijst van de GLOCK's Youngster Tour bij het International Show Jumping met een perfecte ronde. © Cedric Vlemmings