Sunday, 27 July 2014 CSI5* CSI2* CSIYH1* CSIAm-A

Legendarische winst voor John Whitaker in CSI5*

In de eerste wedstrijd van de CSI5*-finaledag werd door de 39 deelnemende paren in de CSI5*-2-fasen-springproef over 1,45 m wederom topsport vertoond. Dit keer lag de focus niet alleen op de sport, maar werd vooral ook stilgestaan bij de nagedachtenis aan Klaus Payrer. Samen met zijn Uli waren de prijsuitreikingen van de GLOCK toernooien zijn rijk en als liefdevolle herinnering aan hem, droeg de eerste 5*-wedstrijd van vandaag zijn naam.

In dit van emoties geplaagde springen had niemand de winst meer verdiend dan "The Living Legend" John Whitaker (GBR). Hij reed met de tienjarige Cassini II-nakomeling Lord of Arabia een droomronde en 38,71 seconden betekende de winst van dit wereldranglijstspringen. "Ik probeer altijd te winnen en vandaag is het weer gelukt." Straalde John Whitaker over zijn succes op de finaledag.

De jongere generatie werd op de tweede plaats door de Zwitserse gouden Youth-Olympic-Games medaillewinnaar Martin Fuchs (SUI) vertegenwoordigd. Met de tienjarige Holsteiner PSG Future probeerde hij Whitakers tijd te verbeteren maar met 39,91 seconden moest hij de routinier dan toch voor laten gaan. Sterrehof's Voltaire, een twaalfjarige zoon van Now or Never, sprong geweldig onder zijn ruiter Marc Houtzager (NED) en met een tijd van 40,12 seconden behaalden ze de derde plaats.

Stefanie Bistan (AUT/NÖ) reed na een uitstekende ronde met de Mecklenburger merrie Celline 2 naar de negende plaats. Alice Janout (AUT/NÖ) stuurde de elfjarige Wodka Lime op de elfde rang, Christian Juza (AUT/S) en zijn Quidam de Revel-zoon Never des Etisses waren op de twaalfde plaats te vinden.

Uitslagen

Lord of Arabia en John Whitaker (GBR) toonden wereldklasse sport en behaalden de winst. © Michael Rzepa

Martin Fuchs (SUI) kan met PSG Future ondanks zijn jonge leeftijd moeiteloos de routiniers bijhouden. © Michael Rzepa

Nederland werd op de derde plaats vertegenwoordigd door Marc Houtzager met Sterrehof's Voltaire. © Michael Rzepa

Goed gedaan! Stefanie Bistan (AUT/NÖ) en Celline 2 presteerden uitstekend (negende). © Michael Rzepa

Wodka Lime en Alice Janout (AUT/NÖ) reden naar een elfde plaats. © Michael Rzepa

Salzburgs Christian Juza en Never des Etisses behaalden plaats twaalf. © Michael Rzepa