Thursday, 01 February 2018 CSI3* CSIAm-A CSIAm-B CSIYH1*

3-sterren openingsoverwinning voor de Belg Wilm Vermeir

Niet minder dan 68 paren stonden vandaag op de startlijst voor de CSI3* GLOCK's Opening Competition. De eerste confrontatie tussen de aanwezige wereld- en Europees kampioenen, olympisch medaillewinnaars en internationale topruiters vond plaats in een 1,40 m hoge standaardspringwedstrijd. De 12 hindernissen, waaronder twee machtige tweevoudige combinaties, moesten in maximaal 81 seconden foutloos worden bedwongen. Negentien ruiter-paard-paren lukte dit.

De overwinning in de CSI3* GLOCK's Opening Competition ging in de toptijd van 66,04 seconden naar de huidige nummer 65 van de FEI-wereldranglijst, de Belg Wilm Vermeir. In het zadel van zijn elfjarige Belgische warmbloedmerrie Hacienda d'Eversem overmeesterde hij alle 14 sprongen foutloos en won met een voorsprong van 92 honderdste seconden. Dat zich de beiden in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER thuis voelen, hadden ze in 2016 en 2017 al met overwinningen in de GLOCK's Perfection Tour laten zien. "Ik verwacht nog veel van Hacienda. Ze voelt zich hier definitief op haar plek.", bevestigde Wilm Vermeir in het winnaarsinterview.

Op de tweede plaats stonden bij haar eerste bezoek aan het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER Kristaps Neretnieks (LAT) en de achtjarige Cornet Obolensky-zoon Cornet's Spirit (0/66,96). Het snelle duo uit Lettland stuurde Jaroslaw Skrzyczinski (POL) en de tienjarige Catoki-zoon Quitoki naar de derde plaats (0/67,89).

Een verblijdend sterke opening lukte ook de drie Oostenrijkse ruiters. De 23-jarige Valerie Wick (AUT/W) werd met de 12-jarige Gijon van den Hunsberg uitstekende tiende. EK-ruiter Roland Englbrecht (AUT/OÖ) en zijn toppaard Chambery toonden een harmonische opwarmronde en werden twaalfde. De 19-jarige Josefina Goess-Saurau (AUT/B) en haar even oude SIEC Castillo wisten zich met 76,48 seconden en rang 16 eveneens te plaatsen.

office@glockpress.at

Uit handen van toernooileider Franz-Peter Bockholt mocht de winnaar van de CSI3* Opening Tour, Wilm Vermeir (BEL), zijn GLOCK-trofee in ontvangst nemen. © Nini Schäbel

Wilm Vermeir (BEL) en Hacienda d'Eversem behaalden de CSI3* GLOCK's Opening Competition overwinning. © Michael Rzepa

Kristaps Neretnieks (LAT) en zijn Cornet Obolensky-zoon Cornet's Spirit plaatsten zich bij de opening van het CSI3* International Showjumping in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER als tweede. © Michael Rzepa

Een snelle en foutloze rit in de CSI3* GLOCK's Opening Competition betekende rang drie voor Quitoki en Jaroslaw Skrzyczynski (POL). © Michael Rzepa