Thursday, 28 January 2016 CSI3* CSI1* CSIYH1* GHPC

Dubbelwinst voor Karinthië in de opening van het International Show Jumping

De Season Opening in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER werd vandaag door de deelnemers aan de CSI1* GLOCK's Small Tour geopend. De 16 ruiter-paard-combinaties uit zes landen stond een 1,15 m hoog parcours met elf hindernissen en twaalf sprongen te wachten.

Uiteindelijk vierde Karinthië een dubbele winst, want Dieter Sommerhuber op zijn Hannoveraanse ruin Cross Light (0/63,59) en Katharina Leitsberger op de pas zevenjarige Larino-zoon Enturano B (0/65,18) kwamen zonder fouten over de finish. Dieter Sommerhuber vertelde glimlachend in het winnaarsinterview: "Ik ben al jaren de trotse leverancier van de GLOCK winnaarsdekens. Nu heb ik er voor het eerst zelf een gewonnen, dat is natuurlijk geweldig. Ik bedank de familie Gaston en Kathrin Glock, dat ik weer bij de Season Opening mag zijn.“

De derde plaats ging met een tijdfout naar de Duitser Wilhelm Haberl, die zijn in Beieren gefokte ruin Lesotho in 80,66 seconden over de finish loodste.

Uitslagen

Dieter Sommerhuber (AUT/K) en Cross Light zorgden in de CSI1* GLOCK's Small Tour Opening voor de eerste winst voor Karinthië. © Michael Rzepa

Met Enturano B behaalde Katharina Leitsberger (AUT/K) de tweede plaats in de CSI1* GLOCK's Small Tour Opening. © Michael Rzepa

Voor Wilhelm Haberl (GER) en zijn Lesotho werd het in de CSI1* GLOCK's Small Tour Opening de derde plaats. © Michael Rzepa

De trotse CSI1* GLOCK's Small Tour Opening winnaar Dieter Sommerhuber (AUT/K) nam de felicitaties van Franz-Peter Bockholt (Sports Director) in ontvangst. © GHPC / studiohorst