Wednesday, 06 August 2014 Nederlandse Kampioenschappen Dressuur

Goud voor Edward, Brons voor Hans Peter

Het maakt niet uit hoe ervaren je op internationaal niveau bent, om als titelverdediger aan de strijd om de nationale titel deel te nemen, is gewoonweg spannend. Al vijf keer wist GLOCK Rider Edward Gal deze felbegeerde gouden medaille te bemachtigen en op de kampioenschappen van 2014 werd de zesde eraan toegevoegd. Al in de Grand Prix was hij met GLOCK’s Undercover N.O.P. simpelweg een klasse apart en met 81.080% liep het dreamteam duidelijk aan kop. Die koppositie gaven Edward en Fritsie ook zondag tijdens de kür op muziek niet meer weg. Een score van 85.575% betekende wederom een eerste plaats en daarmee goud op het NK Dressuur.

Tijdens hun eerste gezamenlijke kampioenschap trokken ook GLOCK Rider Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Flirt ten strijde. Eenmaal scoorden ze plaats vier, en eenmaal de derde rang en namen daarmee het brons mee naar huis. Ook GLOCK’s Johnson verzorgde onder Hans Peter in de Grand Prix met een derde rang (76.040%) een indrukwekkend optreden.

Ook GLOCK’s Voice kon zijn vele fans fascineren, de gitzwarte hengst danste onder Edward Gal naar de vijfde rang in de Grand Prix en in de kleine finale van de Zware Tour pakten ze overduidelijk de winst.

GLOCK's Flirt overtuigde opnieuw. Hans Peter en de ambitieuze vosruin dansten naar het brons tijdens deze kampioenschappen. © Arnd Bronkhorst

Edel en expressief: GLOCK's Johnson TN onder Hans Peter Minderhoud. © Arnd Bronkhorst

Sugar is er altijd bij en dat vindt ook Fritsie fijn. © GHPC

GLOCK’s Voice en Edward Gal pakten de winst in de kleine finale van de Zware Tour. © Arnd Bronkhorst

De top drie van de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur 2014: ZILVER: Danielle Heijkoop, GOUD: Edward Gal. BRONS: Hans Peter Minderhoud. © Arnd Bronkhorst

Verdiende winnaars! De zesvoudig Nederlands Kampioen Edward Gal met GLOCK's Voice, als vertegenwoordiging voor Fritsie tijdens de prijsuitreiking. © Arnd Bronkhorst

De tevreden kampioen Edward Gal tijdens zijn ereronde. © Arnd Bronkhorst

Welkom thuis! De stal is speciaal voor onze kampioenen versierd. © Arnd Bronkhorst