Sunday, 16 June 2019 CSI5* CSI2* CSIYH1* 2019

Dominik Fuhrer wint de GLOCK's 2* Grand Prix

Een dotering van 26.000 euro, 13 hindernissen, 16 sprongen, 500 m parcourslenge, een toegestane tijd van 80 seconden en een maximale hoogte van 1,45 m. Dat waren de kengetallen van de GLOCK’s 2* Grand Prix op de finaledag van Horses & Stars in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER Austria. Zes van de 30 deelnemende paren reden in de verkortte barrage dankzij een foutloze ronde in het basisparcours.

Duitsland, Nederland, de USA, Zwitserland en Oostenrijk waren vertegenwoordigd in deze beslissing en uiteindelijk kwam Dominik Fuhrer (SUI) in het zadel van de negenjarige Holsteiner Call Me Carly als winnaar naar voren. De twee zorgden er met twee soevereine nulrondes en een barragetijd van 41,10 seconden voor, dat het Zwitserse volkslied op de finaledag in GHPC Austria een tweede keer werd gespeeld, omdat in het voorafgaande CSI5*-springen Fuhrers trainer Martin Fuchs de overwinning pakte.

“Dominik reed het hele weekend geweldig en ik feliciteer hem met zijn eerste 2-sterren Grand Prix-overwinning", prees Martin Fuchs zijn leerling, die hij naar de prijsuitreiking begeleidde. “Dit is het beste toernooi dat ik ooit heb mogen rijden en ik geniet er erg van. Dit is tot nu toe zeker mijn mooiste overwinning", straalde Fuhrer, wiskundeleraar van beroep, in het winnaarsinterview.

Tweede werden Joy Lammers (NED) en de negenjarige KWPN-ruin First Boy B.B., die eveneens tot de vier "dubbel nullers" behoorden en slechts 10 honderdsten langer nodig hadden dan de winnaars. Con Spirit, een 13-jarige hengst van Cornet Obolensky, eindigde onder Daniel Dassler (GER) op de derde plaats.

Voor Oostenrijk reden Monika Madl (AUT/OÖ) en Atreju 97 in de barrage. De twee eindigden uiteindelijk op de uitstekende zesde plaats. Bianca Babanitz (AUT/B) en de negenjarige hengst Game Dk Z werden zevende met een strafpunt voor de tijdsoverschrijding in het basisparcours.

CSI2* GLOCK's 2* Grand Prix
Int. springwedstrijd met barrage (1,45 m)
Wedstrijd telt mee voor de LONGINES-ranglijst (Groep D)

office@glockpress.at

Dominik Fuhrer (SUI) en Call Me Carly op weg naar de GLOCK's 2* Grand Prix-overwinning. © Arnd Bronkhorst

Een Grand Prix-overwinning in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER is iets heel bijzonders: De stralende winnaar van de GLOCK's 2* Grand Prix was Dominik Fuhrer (SUI). © Nini Schäbel

De tweede plaats in de GLOCK's 2* Grand Prix was gereserveerd voor Nederland, want Joy Lammers en First Bay B.B. bleven ook in de barrage foutloos. © Arnd Bronkhorst

Een geweldige barrage in 43,82 seconden betekende voor Daniel Dassler en Con Spirit de derde plaats in de GLOCK's 2* Grand Prix. © Arnd Bronkhorst

Monika Madl en Atreju 97 behaalden voor Oostenrijk een uitstekende zesde plaats in de GLOCK's 2* Grand Prix bij Horses & Stars in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER Austria. © Arnd Bronkhorst