Friday, 30 January 2015 CSI3* CSI1* CSIYH1* GHPC

John Whitaker wint de GLOCK's Grand Prix kwalificatie

Allerbeste springsport boden vandaag 46 deelnemersparen tijdens de eerste van in totaal vier Longines wereldranglijstspringen in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER. Het 1,50 m hoge parcours van de CSI3* GLOCK’s Perfection Tour kende twee rondes waarbij alle ruiters die in de eerste ronde foutloos bleven zich voor de tweede ronde kwalificeerden.

Hierbij was van het begin af aan de spanning om te snijden! Meteen als eerste starter kwam de tweevoudig GLOCK's Grand Prix winnaar en de succesvolste springruiter aller tijden, John Whitaker (GBR), in de baan. De Brit en zijn 13-jarige hengst Argento gingen vanaf de eerste galopsprong vol in de aanval, maakten sprong na sprong nagenoeg perfect en zetten met 43,49 seconden een tijd neer die tot het einde ongeslagen bleef. Zijn doel voor de rest van het weekend heeft John Whitaker in het winnaarsinterview duidelijk gesteld: "Morgen heeft Argento pauze en op zondag winnen we hopelijk weer de GLOCK's CSI3* Grand Prix."

Dit doel heeft de Zwitser Paul Estermann zich zeker ook gesteld. Hij moest zich met zijn eveneens 13-jarige merrie Castlefield Eclipse om nog geen halve seconde gewonnen geven en behaalde in 43,91 seconden plaats twee.
Behoorlijk snel onderweg was ook Marco Kutscher (GER). De tweevoudig winnaar van olympisch brons vloog met de elfjarige Baloubet du Rouet-zoon Balance in eveneens foutloze 44,31 seconden door de toernooihal van het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER en werd voor deze prestatie met rang drie beloond.

GLOCK Rider Gerco Schröder (NED) en de twaalfjarige Holsteiner GLOCK's Cognac Champblanc vertoonden een uitstekende voorstelling. Zowel in de eerste als ook in de tweede ronde sprong de Clearway-nakomeling gewoon geniaal en het GLOCK Dreamteam verzekerde zich in 46,62 seconden van de achtste eindrang.

Beste Oostenrijker was eens temeer de Salzburger Jürgen Krackow. In het zadel van Ailonka moest hij in de tweede ronde een afworp voor lief nemen, de tijd van 45,46 seconden was ruim voldoende voor de twaalfde plaats.