Friday, 02 February 2018 CSI3* CSIAm-A CSIAm-B CSIYH1*

Pius Schwizer wint de GLOCK's Perfection Tour

De tweede dag van het CSI3* International Showjumping in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER begon op hoog niveau. Maar liefst 30 ruiter-paard-paren stonden op de startlijst van de GLOCK's Perfection Tour, welke als wedstrijd met progressief springparcours over 1,40 m en joker was opgebouwd. GLOCK-rider Gerco Schröder (NED) zorgde in het zadel van GLOCK's Dobelensky als eerste ruiter voor de eerste foutloze ronde met het volle puntenaantal van 65 en zette met rustig gereden 58,18 seconden een eerste doel voor de andere ruiters neer, dit was uiteindelijk goed voor de twaalfde plaats.

De overwinning pakte in de toptijd van 45,31 seconden de GLOCK's 5* Grand Prix-winnaar van 2015, Pius Schwizer (SUI). In het zadel van zijn Selle Francaise-merrie Tina de l'Yserand won de winnaar van olympisch brons en de Europees teamkampioen met 68 honderdste voorsprong op Wilm Vermeit (BEL). De Belg had gisteren de CSI3* GLOCK's Opening Competiton gewonnen en vandaag opnieuw in het zadel van Hacienda d'Eversem zijn stelling genomen. Met alle punten en een snelle tijd pakten David Will (GER) en de achtjarige Westfalen-merrie Daiane Blue V plaats drie.

"Ik schat mijn kansen voor de GLOCK's 3* Grand Prix van zondag realistisch in. Uiteindelijk zijn er hier nog meer sterke ruiters. Die moet ik eerst zien te verslaan!", lacht Schwizer in het winnaarsinterview.

Voor het beste Oostenrijkse resultaat zorgden in deze CSI3* GLOCK's Perfection Tour de Vorarlbergse Katharina Rhomberg en haar tienjarige, Nederlandse merrie Dinadja.

office@glockpress.at

Pius Schwizer is niet alleen een graag geziene en succesvolle stamgast in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER maar vandaag pakte hij ook de overwinning in de CSI3* GLOCK's Perfection Tour. © Nini Schäbel

Volle puntenaantal in de toptijd van 45,31 seconden en daarmee een overwinning voor Pius Schwizer (SUI) en Tina de l'Yserand in de GLOCK's Perfection Tour aan het begin van de tweede dag in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER. © Michael Rzepa

Met Vilm Vermeir (BEL) en Hacienda d'Eversem stonden de winnaars van de GLOCK's 3* Opening Competition vandaag in de CSI3* GLOCK's Perfection Tour op de tweede plaats. © Michael Rzepa

Met volle puntenaantal en een snelle tijd pakte David Will (GER) op Daiane Blue V de derde plaats in de GLOCK's Perfection Tour. © Michael Rzepa