Saturday, 17 June 2017 CSI5* CSI2* CSIAm-A CSIYH1* GHPC

Girlpower in de CSI5* GLOCK's Perfection Tour

Een vrouwelijk duo wist zich vandaag in de eerste uit twee CSI5* GLOCK's Perfection Touren in het GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER Austria te plaatsen. Tijdens het 1,45m hoge puntenspringen haalden acht van de 34 deelnemers het zonder tijd- en hindernisfouten over de finish. De Amerikaanse Laura Kraut ging met het volle puntenaantal en een tijd van 52,91 seconden aan kop. De olympische team-kampioen van Peking in 2008 reed met haar veertienjarige paard Whitney, dochter van Indoctro, voor wie ze veel lovende woorden heeft: ‘Ik heb Whitney nog niet lang, dus het is nog allemaal best nieuw met haar. Maar ze is fantastisch, ze wordt in de ochtend al startklaar wakker met de intentie om te winnen!’

Ook over het International Show Jumping in het GHPC Austria sprak ze zeer positief; ‘Dit is het beste toernooi waar ik ooit ben geweest! Zoveel mensen hebben me aangeraden om te gaan en nu is het me eindelijk gelukt. De sport is mooi, de feestjes super dus ik verheug me al op de rest van de dag!’

De nummer twee Romain Duguet (SUI) won in 2015 de Gaston Glock's Grand Prix in Salzburg en presteerde ook vandaag mooi. Met de tienjarige Selle Francais merrie Tipsy Girl Loisel reed hij het parcours in 54,25 seconden. Op de derde plaats eindigde Sergio Alvarez Moya met Carlo 273 die er 56,64 seconden over deed.

office@glockpress.at

Laura Kraut (USA) und Whitney zijn nog niet lang een team maar verzekerden zichzelf een eerste prijs in de CSI5* GLOCK's Perfection Tour. © GHPC / studiohorst

Tijdens haar eerste wedstrijd boekte Laura Kraut (USA) mit Whitney in de GHPC Austria succes in de CSI5* GLOCK's Perfection Tour. © Michael Rzepa

Romain Duguet (SUI) en Tipsy Girl Loisel bemachtigden in de CSI5* GLOCK's Perfection Tour een tweede plaats. © Michael Rzepa

Met zijn snelle schimmel Carlo 273 reed Sergio Alvarez Moya (ESP) in de CSI5* GLOCK's Perfection Tour een derde plek. © Michael Rzepa