Thursday, 28 January 2016 CSI3* CSI1* CSIYH1* GHPC

Snelle winst voor Francois Mathy Jr in CSI3* GLOCK's Opening

Maar liefst 82 keer klonk vandaag in de 1,40 m hoge CSI3* GLOCK's Opening Competition het startsignaal, want voor het eerst zadelden de topruiters bij het International Show Jumping in het GHPC hun paarden en deden daarbij flink hun best. In totaal 25 deelnemerparen lukte een foutloze rit, maar slechts één van hen wist onder de 60-seconden te blijven. Francois Mathy Jr (BEL) zette in het zadel van zijn elfjarige BWP hengst Falco van de Clehoeve op vol risico en was in 58,92 seconden gewoon onverslaanbaar. "We rijden hier op een prachtig toernooi en ik ben blij met de openingswinst. Er staan ons nog enkele dagen te wachten en op zondag hoop ik in de Grand Prix ook op het nodige onsje geluk", aldus de stralende winnaar in het interview.

Het dichtst bij de winnende tijd kwam Sanne Thijssen. De pas 17-jarige Nederlandse reed met haar Baloubet du Rouet-dochter Ulena een geweldige ronde en verzekerde zich in foutloze 60,29 seconden van de tweede plaats. Rang drie ging naar de Duitser Felix Haßmann. Hij galoppeerde met de elfjarige ruin SL Brazonado in 61,14 seconden over de finish. Oostenrijk was met Jürgen Krackow (AUT/S) op Ailonka (7. Platz - 0/66,19) en Stefanie Bistan (AUT/NÖ) op Kennedy 2 (13. Platz - 0/74,34) tweemaal geplaatst.